kurser/event

 

VAR FÖRÄNDRINGEN! BE THE CHANGE!

 

INSPIRATIONSSSEMINARIUM SÖNDAGEN DEN 16 SEPTEMBER, Kl 10.00-16.30

 

PLATS: Noi Tre Moda, Drottning Kristinas Väg 33 D, T-bana Tekniska Högsk..> Östra Station

 

Thomas Jönsson, Marie Bergman och Tomas Frankell

 

De stora förändringarna i vår tid startar bland gräsrötterna.

Varken ledare, frälsare eller en elit i toppen, kommer lösa de utmaningar som ligger framför oss. Istället är det vi tillsammans som är förändringen. Det är vår gemensamma kreativitet och vårt agerande som öppnar oss för framtiden.

Men verklig förändring kan inte bara ske i det yttre utan behöver kombineras med medvetenhet. Annars återfaller vi i ett gammalt ”vi och dom” tänkande. Därför kan möjligheterna i vår tid sammanfattas i orden: var förändringen du söker i yttervärlden. Vilket innefattar ord som självinsikt, inre auktoritet, medvetet agerande och viljan till kreativa lösningar bortom gamla gränser.

 

Välkommen till en inspirerande heldag kring vår tids möjligheter.

Vi möter tre stora inspiratörer som alla ger sin personliga syn på vad vår tids utmaningar och möjligheter innebär.

* Thomas Jönsson är en av Sveriges främsta uttolkare av det astrologiska symbolspråket. En välkänd föreläsare och författare som under många år gett konsultationer och utbildat vägvisare för en ny tid.

* Marie Bergman är en ständigt aktuell artist, som nyligen valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2018, med motiveringen “hon är en egen genre”,Hon har parallellt med artistkarriären utforskat rösten som läkande kraft, ger kurser i röst och ljud som utvecklande och helande resurs. Hon har hållit “Toning För Alla” i Katarina kyrka, Stockholm, under åtta år och ger sessioner i en rad olika behandlingsmetoder.

* Tomas Frankell har drivit flera av Sveriges stora nyandliga centra och introducerade kundaliniyoga i Sverige under 1980 talet. Ida

g leder han utbildningar och kurser med fokus på intuitionsutveckling.

 

Tillsammans utgör den en inspirerande trio som ger kraft och energi till hösten.

 

Lokalen öppnar kl .9.30 för registrering. Max 100 deltagare

Avgift: 850:- inkl vegetarisk, glutenfri lunch + fika

Arbetslösa/studerande: 495:-

Anmälan: sker genom inbetalning av kursavgift.till Bankgiro 5077-0049, el Swish 1230235705 DevaCenter. Du är sedan välkoen på utsatt tid om ej annat meddelas.

 

TAROT SOM TERAPEUTISKT REDSKAP

UTBILDA DIG TILL DIPLOMERAD TAROTLÄGGARE

 

En termins utbildning, nästa start i februari 2019

Lärare: Thomas Jönsson

 

Tarotkorten är samlad, tidlös visdom. Korten utgör fönster mellan verklighetens olika skikt, mellan det yttre och inre livet, det medvetna och det omedvetna: Ett draget Tarotkort som svar på en fråga, kan belysa vad som på ett djupare plan pågår i våra liv. Dialogen med korten kan öppna vår intuition, stärka vår vägledning, hjälpa oss se våra inneboende potentialer och förlösa vår egen visdom; detta kan till exempel hjälpa oss möta olika utmaningar med nya ögon. Tolkning av korten, kan också ge insikt i hur vi kan påverka vår framtid utifrån nuet. Korten kan även användas till fördjupad inblick i vårt förgångna.

 

Som Tarotläggare blir Du klientens guide, terapeut, mentor eller coach. Tarot lämpar sig också utmärkt som komplement till andra terapimetoder, massage, coaching m.m. Samtal kring de dragna Tarot-korten, hjälper oss stödja klientens väg till tillit, mer kraft och insikt i hur han eller hon är medskapande till sin egen verklighet.

 

Under kursen kommer vi att betona intuition, empati och meningsfull dialog med symbolernas värld. Vi tar också del av olika meditationstekniker och andra verktyg som stöd i klientarbetet. Vi arbetar även intensivt med gruppens processer, samt var och ens egen inre resa. Även en introduktionskurs i Numerologi och Astrologi ingår, eftersom deras symboler är invävda i korten.

Tarotutbildningen vänder sig både till dig som vill utöva Tarot professionellt och till dig som vill stärka din inre utveckling. Thomas Jönsson har 30 års erfarenhet av arbete med Tarotkorten och har skrivit Sveriges mest lästa Tarotbok, "Tarot - den inre världsomseglingen".

Vi kommer att använda två olika Tarotlekar!

Detta blir den 11:e utbildningsgruppen som anordnas.

 

Kursstart: feb 2019

Antal kurstillfällen: 4 helger (lör-sön 11.00-18.00), .

Kurslokal på Södermalm. Inga formella förkunskaper krävs.

 

Total kostnad: 9.000:- inkl.moms

(möjlighet finns till delbetalningar per helg).Allt kursmaterial ingår; Tarotlek, kompendier.

Max.antal deltagare: 10

Anmälningsavgift 1.500:- (avdrages senare från kursavgiften), Anmälan är bindande. överföres till Plusgiro 500820-6, ”Aquarius/Thomas Jönsson”

För information / anmälan: thomas@astrofool.com

el ring 08/641 29 15 (tel.tid ons 9.30-12.00)

 

KURSPLAN:

Helg 1: Tarot-historik; kortens olika användningsområden genom tiderna. Vad innebär ett terapeutiskt synsätt? Begreppen arketyper och synkronicitet. Symbolernas verklighet. Genomgång av Stora arkanan.

Helg 2: Kortsystemets uppbyggnad. De fyra elementen eld-jord-luft vatten. Genomgång av Lilla arkanan. Olika kortuppläggningar.

Helg 3: Hur man ställer frågor till korten. Att använda korten för att bryta igenom egna rädslor och blockeringar. Att finna olika tolkningsnivåer i korten. Livscykler och livskriser;, Klientbesök i gruppen Talsymbolikens grunder, Astrologins grundsymboler, Kortens länk till sagor och myter.

Helg 4: Tarotkort kombinerat med Talsymbolik och Astrologi.. Visualiseringar och meditationer. Klientbesök i gruppen

 

 

Omdömen om utbildningen:

"Jag kan å det varmaste rekommendera den kreativa, skapande och inspirerande inre resa som kursen 'Tarot som terapeutiskt redskap' erbjuder deltagarna!" Anders Wallin; NLP Master Practitioner, hypnosterapeut

 

”Med humor, entusiasm och mycket kunskap tar Thomas Jönsson med sina elever på en svindlande upptäcktsresa i världen av tarot. Ett års studier med honom har gett mig som journalist och författare ovärderliga nycklar. Både till mitt inre och till skrivandet”. Milena Bergquist

 

”För mig har det varit ett oförglömligt äventyr, som ökat min öppenhet och tillit till livet. Utbildningen har hjälpt mig att se igenom illusioner och utmanat gamla begränsande tankemönster. Den har gjort mig redo för en ny början och stärkt min tro på att lita till och följa min inre vägvisare – hjärtats röst”Åsa Vestergren